T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SEYDİŞEHİR - Cumhuriyet İlkokulu

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET İLKOKULU 1. SINIF KURA ve NAKİL ŞARTNAMESİ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

CUMHURİYET İLKOKULU

1. SINIF KURA ve NAKİL ŞARTNAMESİ

Ø Kura, 01 Eylül 2023 Cuma günü saat 14. 00'da başlayarak 17:00'a kadar devam edecektir ve Komisyonumuz huzurunda gerçekleştirilecektir.

Ø Kuraya; 2023-2024 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarı kararı alınmış öğrenciler ile 20.08.2021 Cuma günü saat 17.00'de e-okul birinci sınıf aday kayıt listesinde yer alan öğrenciler ve aynı tarihe kadar okulumuza yazılı başvuruda bulunarak birinci sınıfa nakil talebinde bulunan öğrenciler dâhil edilecektir.

Ø Şubeler, alfabemizde yer alan A,B harfleriyle isimlendirilecek olup öğretmenlerimizden Meliha ÇETİNEL "A" Şubesinde, Özgür ŞAHİN "B" Şubesinde görev alacaktır.

Ø Çekilecek kurada sınıflara düşecek kız ve erkek öğrenci sayılarının dengeli dağılması göz önüne alınacaktır. Harf sırasına göre her şube için kız ve erkek öğrenci kuraları ayrı ayrı çekilecektir.

Ø Kura çekimi esnasında yapılacak iş ve işlemlerin tamamı görüntülü ve sesli kayıt cihazları ile kayıt altına alınacaktır.

Ø Kura çekimi tamamlandıktan sonra şubeler arasında karşılıklı yer değişikliği talepleri kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Ø Kuradan sonra farklı bir okula nakil gidip daha sonra tekrar okulumuza dönmek isteyen öğrencilerin nakilleri, sınıf mevcuduna bakılmaksızın ayrıldığı(eski) sınıfa yapılacaktır.

Ø Tespit edilen yabancı uyruklu öğrencilerin çekilecek kurada sınıflara eşit sayıda dağılması sağlanacaktır.

Ø Açıklanan aday kayıt listesinde ikiz öğrenciler tespit edilemediği için çekilen kura neticesinde ayrı sınıflara düşen ikiz öğrencilerin velilerinin aynı sınıfta eğitim görmelerini talep edenlerden dilekçe alınarak kura çekiminde ilk çıkan öğrencinin sınıfına diğer öğrencinin kaydı yapılacaktır.

Ø 01 Eylül tarihinde yapılacak olan kura çekiminden sonra okulumuza müracaat edip kayıt veya nakil talebinde bulunan öğrencilerin sınıfları belirlenirken sınıf mevcutları dikkate alınacaktır. Öncelikle sınıf mevcudu en az olan sınıfa kayıt yapılacaktır. Sınıf mevcutlarının eşitliği durumunda velilerin huzurunda yapılacak kura çekimi ile öğrencilerin sınıfları belirlenecektir. Başvuruların fazla olası durumunda okul idaresi tarafından belirtilen bir tarihte ve saatte velilerin huzurunda kura çekilerek sınıf belirleme işlemi gerçekleştirilecektir. Yapılan tüm işlemler tutanakla imza altına alınacaktır.

Ø Okulumuz kayıt bölgesinde olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan aday kayıt listesinde yer almayarak kura çekimine katılamayan öğrenciler için kura çekiminden sonra velilerden alınacak yazılı başvuru ile öncelikle sınıf mevcudu az olan sınıftan başlanarak kayıt yapılacaktır. Sınıf mevcutlarının eşitliği durumunda veli huzurunda yapılacak kura ile öğrencinin sınıfı belirlenecektir.

 

                                                                                                                                                                                                           Ali TAŞAN

                                                                                                                                                                                                          Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.08.2023 - Güncelleme: 31.08.2023 13:48 - Görüntülenme: 123
  Beğen | 0  kişi beğendi